Malzemeler:
1 kg tam buğday unu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı zeytin
1 su bardağı Galen Küp Kesim Kuru Domates
4 dal biberiye
1 yemek kaşığı kaya tuz
Kekik
Aldığı kadar su
Yapılışı:
Un, instant maya, şeker, tuzu harmanlayın ve ortasını açın azar azar su ilave ederek iyice yoğurun. Zeytinyağı, kuru domates, biberiye, çekirdeklerini çıkardığınız zeytin, kekik ekleyip yoğurun ve dinlenmesi için üzerini kapatın. Ellerinizi yağlayıp hamurunuzdan parçalar koparın ve baget ekmek şekli vererek yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsinize dizin. Üstlerine boylamasana çizik atın ve kaya tuzu serpin. Fırınınızın fansız olarak en yüksek ısısına ayarlayıp ekmekleriniz kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!