32.000m2’lik alan üzerine kurulu son teknoloji fide serası, üretim alanı ve soğuk hava depolarıyla güneşte kurutulmuş domates ve fırında yarı kurutulmuş domates üretmektedir.
Tarlaya ekilecek tohumun seçiminden başlayarak nihai ürüne kadar tam bir izlenebilirlik sağlanmakta; ürünün doğup büyüme yolculuğu her aşamada, işinin uzmanlarınca kontrole tabi tutulmaktadır.
Seralarımızda kontrollü bir şekilde yetiştirdiğimiz domates fidanları sözleşmeli olarak çiftçilerimize dağıtılır. Emektar Bergamalı çiftçiler tarafından özenle yetiştirilen domatesler olgunlaştıktan sonra kurutma alanlarına getirilir. Bakırçay’ın verimli topraklarında yer alan kurutma alanlarında işçiler tarafından kesilen domatesler müşteri tercihine göre tuz veya sodyum metabisülfit ile ön işlemden geçirildikten sonra 5-7 gün kızgın Ege Güneşinin altında kontrollü olarak kurumaya bırakılır. Kuruyan domatesler kurutma alanlarından fabrikamıza getirilerek +4° C’ deki depolarda muhafaza edilir ve işlenir.
***
Şimdi Galen ile tanışma zamanı..!
Ege’nin eşsiz doğasından gelen lezzetlerini, sofranıza taşımak amacıyla yola çıkan BGC Tarım ve Gıda Limited Şirketi’nin yegane markasıdır.
Galen’in öne çıkan en önemli özelliği tüketiciler tarafından “güvenilir” olarak tanımlanmasıdır. Tıpkı ismini aldığı Bergamalı Galenos gibi… Yani Antik Roma döneminin “Hekimlerin İmparatoru” olarak anılan tıp hekimi.
Bizim de amacımız, Galen markalı ürünlerin hafızalarda lezzetinin yanısıra “sağlıklı beslenme” kavramıyla yer etmesi. Bu sebeple tohumun ekilişinden sevkiyata kadar tüm süreç özenli bir işleyişle yönetilmektedir.